El centre de Barcelona ha estat, aquests dies de festa, un anar i venir de visitants. Han arribat des de molts punts del món però el turisme nacional també s'ha deixat veure. "Allí a València estem encara de Pàsqua, de vacances i hem triat Barcelona perquè ens agrada la ciutat". "No hace calor para poder ver mejor las cosas. Y porque teniamos libre". I amb tants turistes és normal que molts hotels de la ciutat, com aquests, hagin penjat el cartell de complet. De fet s'ha arribat al 100% d'ocupació a la major part del litoral barceloní, i a Catalunya en general ha superat el 80%. Sempre hi ha, però, alguna excepció. "Hi ha hotels a Barcelona que no han omplert per Setmana Santa. És el cas, per exemple, de l'Hotel W, que ha superat només el 50% de l'ocupació." Un altre sector que també s'ha vist afavorit per l'elevat nombre de visitants és el dels apartaments turístics, que milloren les xifres d'anys anteriors. Amb tot, el sector ja pensa en la temporada d'estiu, que preveuen que serà especialment bona.

Satisfacció és el que senten els responsables dels establiments hotelers. I n’hi ha per a això i per a molt més. Durant aquests dies la ciutat de Barcelona ha acollit un elevat nombre de turistes. Això s’ha notat en els serveis com el Bus Turístic i també en monuments o museus. I, evidentment, també s’ha vist en l’ocupació hotelera. Establiments cèntrics com l’hotel H10 Catalunya Plaza, l’hotel Pulitzer o el Barceló Raval han estat plens. En canvi, altres hotels més allunyats del centre i amb una categoria superior han sobrepassat el 50% d’ocupació però s’han quedat lluny d’omplir.

Pel que fa als apartaments turístics, és una alternativa per allotjar-se cada cop més estesa, també han vist créixer els seus números durant aquests dies. Han registrat les millors dades respecte a anys anteriors. Els responsables dels establiments turístics i els hotelers ja es preparen per a l’època d’estiu, que preveuen que serà igual o més forta que aquesta.