BioCultura és una de les fires de productes ecològics i consum responsable més grans de l’estat. Té més de 700 expositors dedicats a sectors molt diversos de l’àmbit del sector de productes o serveis ètics i ecològics. Hi ha qui es dedica a l’alimentació ecològica, mentre que d’altres es decanten per la cosmètica, la moda sostenible o el turisme responsable.

Un any més, la directora de BioCultura ha lamentat que per falta d’espai —el Palau Sant Jordi els ha quedat petit—, més de 50 expositors no hi hagin pogut participar i ha criticat la impossibilitat que la fira creixi més a Barcelona perquè “Fira de Barcelona no els obre les portes“.

Aquest any, BioCultura ha celebrat un quart de segle. S’hi han pogut trobar novetats que van més enllà de l’alimentació. Per exemple, sabates confeccionades amb restes d’automòbils com pneumàtics i “airbags”, o vestits teixits a partir de matèries alternatives com el bambú. Al llarg de la setmana també s’han celebrat més de 400 activitats. S’hi han fet des de conferències i debats a demostracions culinàries i tastets. Tot plegat en el marc de l’alimentació ecològica i l’univers biològic.

Els organitzadors han fet un balanç positiu de la fira, després que s’hagin superat els 72.000 assistents que es van aconseguir l’any passat.