El Comitè d’Empresa de betevé ha convocat una vaga parcial per als propers dies 23, 24, 25 i 29 de setembre. Per tant, la cobertura de la festa de la Mercè es veurà afectada.

Com afectarà la vaga a la programació?

Durant els horaris de vaga previstos —concentrats la majoria a les tardes i les nits— s’han pactat uns serveis mínims per poder fer una cobertura parcial d’alguns actes. Dijous 23 es garanteix la retransmissió en directe del pregó de la Mercè per televisió, web i aplicació de betevé; divendres 24 i dissabte 25, l’informatiu ‘btvnotícies vespre’ tindrà un durada de 15 minuts; i dimecres 29 al migdia hi haurà cobertura informativa del plenari municipal.

Les afectacions previstes amb motiu de la vaga parcial són les següents:

  • Dijous, 23 de setembre, de 18 a 1 h. A partir de les 19 h, retransmissió en directe del pregó de la Mercè per televisió, web i aplicació de betevé.
  • Divendres, 24 de setembre, de 18 a 1 h. L’informatiu ‘btv notícies vespre’ tindrà una durada de 15 minuts i s’emetrà de 19.30 a 19.45 h.
  • Dissabte, 25 de setembre, de 18 a 1 h. L’informatiu ‘btvnotícies vespre’ tindrà una durada de 15 minuts i s’emetrà de 20 a 20.15 h.
  • Dimecres, 29 de setembre, de 10 a 16 h. L’informatiu de ‘btv notícies migdia’ tindrà un durada de 15 minuts i s’emetrà de 14 a 14.15 h. Hi haurà cobertura informativa del plenari municipal previst per a aquell dia dins les edicions informatives de televisió, web i la resta de suports informatius de betevé.

La programació de betevé durant la resta de la jornada serà l’habitual.

Taula d'horaris de vaga betevé

El Comitè demana la readmissió de nou treballadors acomiadats

La direcció de betevé respecta el dret a vaga legítim, lamenta que no pugui cobrir la programació prevista en una cita tan important per a la televisió municipal i emplaça els representants dels treballadors del comitè a seguir negociant.

El Comitè d’Empresa de betevé creu que l’acomiadament de nou professionals el mes de juliol és motiu més que suficient per convocar una vaga per demanar-ne la readmissió. A més, asseguren que la direcció del mitjà els “ha traslladat la intenció de reduir la massa salarial abans d’acabar l’any”. Per això, diuen no poden esperar que “sigui massa tard” i consideren que és el moment de fer-se sentir a l’Ajuntament de Barcelona per tal “que s’impliqui com a responsable màxim sobre la gestió del mitjà públic”.