Posar benzina en una gasolinera d'autoservei pot ser perillós. Això denuncia l'Associació d'Estacions de Servei de Barcelona, que ha elaborat un informe que determina que les benzineres que no disposen de treballadors, o que els tenen i no estan qualificats, suposen un risc. MANUEL AMADO, president de l'Associació Provincial d'Estacions de Servei de Barcelona "A usted le habrá ocurrido. Seguro que ha ido usted y ha hecho usted un vertido. ¿Quién esta allí para atenderlo? Si no hay nadie, usted pasa por ahí, cualquier chispita, puede haber gases y puede haber un incendio." Apunten també a situacions com el trencament d'una mànega, que algú fumi a les instal·lacions o que la gasolina es posi amb els llums o el motor en marxa. El col·lectiu avisa que també s'estan vulnerant els drets bàsics dels consumidors, ja que en ocasions no es té accés als fulls de reclamacions. "Segons l'estudi, la manca de seguretat s'agreuja en les estacions de servei en què no hi ha personal i en què únicament és possible proveir-se de benzina mitjançant caixers automàtics com aquest ". L'associació diu que aquests establiments viuen en l'al·legalitat i la falta de personal genera una competència deslleial al sector. "Estamos en desventaja por la cosa del personal. Aumenta la plantilla, creamos puestos de trabajo y estamos en un poco en igualdad. ¿A ver si pueden hacer ese precio? Claro, no pueden hacer ese precio." Seguretat a banda, també avisen que en ocasions la benzina que serveixen pot ser de mala qualitat i malmetre el cotxe.

Segons l’Associació Provincial d’Estacions de Servei de Barcelona, les unitats de subministrament no ateses i les d’autoservei tenen “dificultats per complir la normativa”, i posa d’exemple el fet que no puguin controlar si els clients que posen gasolina mentre fumen o parlen pel mòbil.

Argumenten que no es pot controlar l’ús d’envasos no homologats per al transport de carburants, així com l’estat de les mànegues. L’associació també destaca que, en les estacions de servei en què no hi ha personal destinat a la càrrega de combustible, es poden produir situacions discriminatòries vers les persones amb algun tipus de discapacitat física, a més d’altres greuges com la dificultat de demanar fulls de reclamació o factures.