Graellada de marisc, duet d’ostres, bunyols de calamar o tataki de salmó. Els bars i restaurants de la Boqueria han volgut sumar-se a la Copa Amèrica de vela amb menús especials on reivindiquen el producte fresc del mercat. Són uns menús que prioritzen com a ingredients el peix i el marisc. Hi participen el Kiosko Universal, El Quim de la Boqueria, el Bar Quiosc Modern, el Ramblero, el Bar Central, el Mític Bar, el Clemens i el Bar Boqueria.
Tots els establiments gastronòmics de l’emblemàtic mercat de la Rambla han presentat una proposta que es maridarà amb Moët & Chandon Brut Imperial i que es podran degustar fins que s’acabi la competició de vela. La presentació s’ha fet aquest dilluns, 16 de setembre, i ha comptat amb la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil i el president del mercat, Jordi Mas.
Quins són els menús?
- Kiosko Universal proposa una graellada de marisc.
- Quim de la Boqueria: aperitiu de “zamburiña”, un entrant amb ous fregits i calamarsets de la costa, un plat principal de presa ibèrica a la brasa amb risotto d’alfàbrega i sorbet de llimona de postres.
- Bar Quiosc Modern: graellada de peix i marisc amb llobarro, sèpia, navalles i gambes.
- El Ramblero: graellada de marisc.
- Bar Central i Mític Bar: duet d’ostres amb salsa Mignonette i salsa Ponzu, poma i cogombre. Un aperitiu d’esqueixada de gambes sobre tàrtar de tomàquet, una vieira gratinada amb salsa holandesa un plat principal de bacallà al pil-pil i sorbet de llimona de postres.
- Clemens Boqueria: graellada de marisc i graellada de verdures.
- Bar Boqueria: bomba de salmorejo amb pernil ibèric, bunyol blanc o negre de calamar, tataki de salmó, ravioli de Wagyu, aletes de pollastre desossades i fumades, bou de mar amb alvocat, ous de truita i salsa, carpaccio de vedella, delícies de porc i pastís de formatge.
Amb tots aquests menús, la Boqueria vol refermar-se com a referent del producte fresc i de proximitat i ressaltar la importància de la vida de mercat. Tots els productes provenen de les parades de fresc i reforcen el lligam i la col·laboració històrica entre els paradistes i els restauradors.