Una ruta gastronòmica per la Barceloneta al millor preu. Això és el que ofereix el Barceloneta Tast, una iniciativa de l’Agrupació de Comerciants i Industrials de la Barceloneta (ACIB) per apropar als barcelonins la cuina de la Barceloneta, com a barri mariner. Fins al 30 de novembre, 10 restaurants de la Barceloneta oferiran una tapa o plat de la carta a preus reduïts.

La Barceloneta vol imitar els tasts del Born i la Rambla

La iniciativa, segons Sergi Ferrer, president de l’ACIB, vol reactivar el sector de la restauració al barri, molt tocat després dels gairebé dos anys de restriccions a causa de la covid-19. “Amb aquesta ruta volem donar una petita embranzida als bars i restaurants del barri ara que és temporada baixa“.

Volem donar una petita embranzida als bars i restaurants del barri ara que és temporada baixa”
Sergi Ferrer, president de l’ACIB

Els promotors estan satisfets dels resultats obtinguts els primers 15 dies del Barceloneta Tast, uns resultats que els animen a somiar, en un futur, en l’organització d’un tast gastronòmic com el de la Rambla o el Born.

Tapes a 4 € i plats a 16 € als restaurants

La ruta gastronòmica permetrà degustar plats especials, preparats per a l’ocasió. Els preus oscil·len per a les tapes entre els quatre i cinc euros (inclouen una beguda) i, en el cas dels restaurants, els preus van dels 16 als 17 euros amb beguda inclosa.

Aquests són els 10 plats del Barceloneta Tast:

  1. Anxoves amb raspa fregida. El bar Jai-Ca t’ofereix un plat que fa més de 30 anys que elabora: dos filets d’anxova amb la seva raspa fregida. Només val 3,50 euros i va acompanyat d’un vermut.
  2. Rínxols de calamar amb ou ferrat. És també una proposta del bar Jai-Ca. És una tapa de calamars a l’andalusa tallats molt finets i acompanyats d’un ou ferrat. El preu és de 8,15 euros.
  3. Esqueixada Electricitat. Aquesta és l’oferta del bar bodega L’Electricitat. El plat està elaborat amb productes de proximitat i té un cost de tres euros.
Tapa d’esqueixada del bar L’Electricitat
  1. Tacos de peix amb maionesa d’escalivada. El Bar Churruca proposa una tapa de tacos de peix arrebossat acompanyats de maionesa d’escalivada i dues canyes petites.
  2. Cloïsses amb patata i pernil. Segons els seus creadors, aquesta tapa del bar Cal Chusco recull “la millor essència de la cuina de mar i la terra” i per només 2,50 euros.
  3. Bomba de la Barceloneta. La bomba és típica d’aquest barri mariner. Al restaurant Can ganassa proposen una tapa de dues bombes de carn i patata amb salsa picant i un parell de canyes per 4 euros.
  4. Paella de bolets i foie. Al restaurant L’Arròs volen sorprendre els barcelonins amb el sabor d’una paella de bolets i foie. Té un preu de 16,50 euros.
  5. Fritura de mar. Aquesta barreja de fritures marineres amb dues canyes és una oferta del bar Marisma, situat al Mercat de la Barceloneta.
  6. Coca de pop amb botifarra. A Can Ros Taverna 1908 han creat una coca de pop amb botifarra negra i dues canyes.
  7. Musclos a la marinera. Musclos a la marinera amb vermut casolà. Aquesta és la proposta del restaurant La Barceloneta, del passeig de Joan de Borbó.
Paella de bolets i foie
Paella de bolets i foie del restaurant L’Arròs

Els restauradors valoren la iniciativa positivament

Saray Paredes, cambrera des de fa 14 anys al bar L’Electricitat, explica que l’objectiu de participar en la ruta és donar-se a conèixer “una mica més“. A més, assegura que en els primers 15 dies de la campanya “està anant bastant bé, sobretot, els caps de setmana”. Per la seva banda, Isabel Gutiérrez, de Cal Chusco, espera que aquesta iniciativa serveixi perquè molts barcelonins coneguin o redescobreixin “tot el que aquest barri pot oferir”.

Ruta gastronòmica amb premi

La proposta, que s’acabarà el 30 de novembre, inclou un premi de 100 euros a gastar en els establiments del barri per al guanyador del concurs que faci la millor foto del tast que hagi degustat el concursant. Aquesta no és la primera acció que fa l’ACIB per potenciar el comerç i la restauració al barri, un sector que els darrers anys no està passant els seus millors moments.