GALA PIN, regidora de Ciutat Vella "Una visió de futur liderada des de l'acció comunitària, que es una de les línies estratègiques que com a govern creiem que hem de potenciar i sobretot acompanyar perquè com a govern creiem que l'important és el lideratge veïnal." ESTER ZAMORA, veïna i promotora de Barceloneta proa a la mar "La Barceloneta és un territori identitari, combatiu, però també és un territori que proposa, és un barri que també construeix."

El projecte Barceloneta proa a la mar es confirma com una bona eina per generar oportunitats per als veïns, les empreses i les institucions del barri mariner. Es va posar en marxa fa tres anys i aquest dimarts se n’ha fet balanç. Un element clau del projecte és la creació del punt d’informació i orientació laboral, que el 2015 va donar feina a 224 persones a partir d’una xarxa amb més de 100 empreses col·laboradores.

El Pacte per l’Ocupació i el Desenvolupament Local a la Barceloneta és un pla amb l’horitzó en l’any 2020. Per això aquest dijous en una roda de premsa a la Facultat de Nàutica se n’han exposat els nous reptes a afrontar de cara al futur. Les 65 entitats que s’adhereixen al Barceloneta proa a la mar, de què parteix aquesta iniciativa d’ocupació, han celebrat les bones xifres d’inserció al mercat de treball que ha aconseguit el projecte. Ara bé, consideren que cal treballar per aconseguir promoure ocupació de llarga durada i de qualitat, i que no només estigui basada en el sector serveis.

Ester Zamora, veïna del barri i promotora del pla, ha destacat que el pla permet fer lluir l’esperit més propositu del barri. “La Barceloneta és un territori identitari, combatiu, però també és un territori que proposa, és un barri que també construeix”, ha assegurat. El Barceloneta proa a la mar és un projecte que parteix del teixit associatiu i veïnal del barri i a què l’Ajuntament dóna suport de forma externa. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha assegurat que la voluntat del govern municipal és seguir potenciant iniciatives com aquesta i ha reconegut l’acció comunitària com “una de les línies estratègiques de govern”.