No només milloren els indicadors de present sinó també els de futur. Segons les dades de l'Observatori Barcelona les perspectives de creixement de la ciutat han escalat 15 posicions respecte a l'any passat. L'informe situa Barcelona en setena posició, al davant d'altres capitals europees com Berlín, Amsterdam o París. Tant per la Cambra de Comerç com per l'Ajuntament, la reactivació econòmica és un fet. MIQUEL VALLS, president de la Cambra de Comerç de Barcelona "El 2015 serà un any excepcionalment bo per a l'economia. És una afirmació que feia anys que no feia." L'informe, que de forma anual compara Barcelona amb les principals ciutats internacionals a través de 30 indicadors, assenyala que és la sisena ciutat del món amb millor marca just al darrera de París i Seül. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Barcelona no ha caigut en el contagi. Se n'ha sortit i ha actuat com a motor de la recuperació. A nivell de marca continuem millorant." La celebració de congressos internacionals, l'auge de la producció científica o l'atractiu per al comerç minorista internacional, també són valors que queden reflectits en l'estudi, que aquest any ha incorporat dos nous indicadors. Un és el de les ciutats amb més bona reputació. Aquí Barcelona ocupa la novena posició, al davant de Mont-real, París o Nova York. L'altre indicador és el de ciutat segura. D'un rànquing de 50 ciutats, Barcelona es troba en quinzena posició.

Tant la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, com el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, no han dissimulat la seva satisfacció per les dades que es desprenen de l‘Informe Observatori Barcelona 2015 que han elaborat de forma conjunta. Valls és el que ha anat més enllà, i s’ha atrevit a afirmar que “el 2015 serà un any excepcionalment bo per l’economia de Barcelona”, unes paraules que ha reconegut que feia molt de temps que no podia pronunciar.

Segons les dades de l’Observatori, Barcelona ocupa la setena posició del rànquing mundial de les millors ciutats per fer negocis, el que vol dir que ha escalat 15 posicions des del darrer informe que es va presentar. I encara més. Valls ha explicat que “Barcelona és una ciutat que atrau inversió internacional”, de fet ocupa la sisena posició en l’àmbit europeu. I Sònia Recasens hi ha posat les xifres. Entre els anys 2012 i 2013 es van invertir a la ciutat 7.460 milions d’euros, el que va generar 20.334 llocs de treball. “Som la tercera ciutat europea que ha generat més llocs de treball gràcies a la inversió estragera” per darrera de Londres i Dublín, ha explicat la tinenta d’alcalde. A més, l’atractiu de la ciutat de portes enfora també creix i Barcelona ja és la setena ciutat del món més atractiva per treballar a l’estranger per davant de ciutats com Toronto, Singapur i Roma.

Barcelona també ocupa una bona posició en els nous indicadors que recull l’informe. És la novena ciutat del món amb millor reputació i la 15a més segura.