Botigues Nadal

42 municipis, inclosa Barcelona, han sol·licitat canviar el primer dia festiu d’obertura comercial del 6 al 8 de desembre. Per tant, diumenge, 6 de desembre, les botigues de Barcelona tindran la persiana abaixada, a canvi de poder obrir dimarts, dia 8.

La llei catalana de comerç estableix un màxim de 10 festius d’obertura autoritzada al llarg de l’any. El Consell Assessor de Comerç, que té representants de les principals entitats i associacions del sector, acorda vuit dels 10 festius d’obertura comercial autoritzada. Els altres dos els decideixen els municipis, en funció del màxim aprofitament comercial i d’acord amb els comerciants.

El Consell Assessor de Comerç, l’òrgan assessor en matèria de comerç de la Generalitat, s’ha pronunciat a favor de la modificació del calendari a la reunió extraordinària celebrada aquesta setmana i que ha presidit el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa.

Els festius autoritzats de la campanya de Nadal per a Barcelona i la resta dels municipis que han sol·licitat el canvi seran el 8 (en lloc del 6), el 13 i el 20 de desembre i el 3 i el 10 de gener del 2021. La relació de municipis que han sol·licitat la modificació de dia es publicarà divendres, dia 4 de desembre, al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Més informació del Nadal 2020 a Barcelona: