Sota el lema “És la teva Barcelona, descobreix-la!”, l’entitat Barcelona Oberta ofereix una selecció de rutes pel centre de la ciutat durant les festes de Nadal. L’objectiu és convidar les famílies residents i visitants a redescobrir la ciutat mentre fan les compres pels àpats i regals d’aquestes dates assenyalades.

L’entitat ha seleccionat al voltant de 30 rutes de dues empreses del sector (CultRuta i Icono Serveis Culturals) per a tot tipus d’edats i ocasions. Hi ha rutes històriques (Paral·lel oci i revolta, Secrets i llegendes del Born o del Raval, entre d’altres), artístiques (Modernisme amagat a Rambla Catalunya), literàries (‘L’ombra del vent’, ‘La catedral del mar’…) i comercials (comerços històrics de Ciutat Vella, passeig de Gràcia, art i luxe).

“En aquest context de restriccions de mobilitat a causa de la covid-19, volem recordar que hi ha activitats alternatives per fer”, assenyala Núria Paricio, directora general de Barcelona Oberta. Les visites es fan en grups reduïts, amb un guia i seguint totes les mesures sanitàries dictades per evitar contagis de coronavirus. Els preus de les rutes van dels 12 als 16 €.

La reserva s’ha de fer directament a través de les empreses organitzadores. A la pàgina web de Barcelona Oberta hi ha el llistat complet de les rutes.