ANTONI SOROLLA, conseller delegat del Patronat Municipal "Es tracta de fer un front comú per reflexionar, per avançar, per formar sobre això. I una de les línies és, efectivament, la rehabilitació energètica. Una ciutat que té més de 700.000 habitatges com Barcelona i que en fem 1.000 o 2.000 l'any, doncs és evident que si volem fer una millora important de l'eficiència energètica s'ha d'actuar amb els edificis existents."

L’associació OBRA també centralitzarà la informació i l’assessorament tècnic i legal en aquest àmbit, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat. Aquest dijous el tercer tinent d’alcalde i responsable d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha presidit la sessió prèvia a la constitució de l’OBRA -prevista per als pròxims mesos-, i ha afirmat que, “més  enllà de seguir treballant en la millora estètica i en la seguretat dels habitatges, fa falta fer un salt endavant en el concepte de la rehabilitació per incorporar intel·ligència als edificis i  fer-los més eficients”.

L’associació té representants del consistori i de la Generalitat, i també de les màximes entitats del sector, com promotors, aparelladors, constructors, contractistes d’obra, administradors de finques, arquitectes, la Cambra de la Propietat Urbana i la Federació d’Associacions de Veïns (FAVB), entre d’altres.