ESADE és la sisena millor escola de negocis del món, segons l’últim rànquing ‘Masters in Finance’ del diari econòmic ‘Financial Times’. Aquest no és el primer cop ni tampoc el primer rànquing en què apareix, al llarg dels seus més de 50 anys d’història. Ivan Bofarull, responsable d’iniciatives estratègiques del centre, ha explicat a BTV que aquest tipus de llistats són “senyals que evidencien les qualitats generals” i permeten valorar determinats mercats. Malgrat tot, Bofarull també ha alertat que “els rànquings mesuren senyals variables que es poden mesurar fàcilment i a curt termini”, com els salaris. Recomana contrastar aquesta informació amb altres fonts que mesurin paràmetres a més llarg termini. De fet, afirma que “estudiar a ESADE o a una altra escola de prestigi és una inversió. Els guanys d’estudiar-hi són 2 o 3 vegades superiors a no fer-ho”.

Bofarull ha explicat que ESADE té uns 10.000 estudiants anuals i només a l’àrea universitària en són 3.000, la meitat dels quals internacionals. Admet, però, que en els graus MBA els estudiants estrangers representen el 95 % del total ja que Barcelona es troba entre les 10 primeres ciutats del món en aquest àmbit, al nivell de San Francisco o Silicon Valley, i, a escala europea, de París.

Segons l’expert, l’èxit de la ciutat a l’hora d’atreure estudiants estrangers rau en el fet que és una ciutat amb “atractius propis com el clima o l’arquitectura”. També que cada vegada hi ha més oferta estudiantil “potent” i que s’està configurant, diu, un “ecosistema global d’emprenedors i “startups” a escala europea”. Per contra, Bofarull també ha admès que Barcelona té una mancança: “la ciutat no pot retenir tot el talent que genera i només som capaços d’absorbir-ne la meitat, aproximadament”.