Aquest servei de préstec, amb el nom de PresTIC, vol “acompanyar” els joves en procés de buscar feina i oferir una millor igualtat d’oportunitats. Podran accedir a la cessió temporal de les tauletes aquells joves i col·lectius vulnerables que participen en els programes ocupacionals de Barcelona Activa.

El PresTIC es finança gràcies a 100.000 € que aporta el Comissionat d’Innovació digital i a 33.300 € més de Barcelona Activa. Amb aquesta diners es cobreix l’obtenció dels dispositus Chromebook i la formació que acompanyarà el préstec.

Tothom qui accedeixi a la cessió d’ús tindrà també disponible una formació i acompanyament que es farà des del Cibernàrium.

PresTIC, una nova mesura del pla de xoc

Les 300 tauletes del PresTIC són una mesura en el marc del Pla de xoc d’inclusió i capacitació digital per mitigar les conseqüències de la crisi derivada de la covid-19.

Així doncs, es complementa la ja anunciada mesura de doblar el nombre d’agents TIC, que acompanyen, formen i assessoren a tothom qui ho necessiti per fer tràmits en línia siguin de la institució que siguin.