La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i el director de promoció econòmica de la Generalitat, Albert Carné, han detallat els projectes que s’impulsaran amb la recepció d’una nova partida dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) a la ciutat. Segons Carné, la Unió Europea ha primat la inversió d’aquests fons “en regions ‘tractores’ on la inversió impliqui creixement econòmic i creació d’ocupació”. En el període anterior, Barcelona va rebre 14 milions; en l’actual, que arriba fins a 2020, la dotació es triplica i arriba fins als 45 milions d’euros.

Recasens ha explicat que l’Ajuntament comprometrà 45 milions d’euros del proper pressupost en el pla de suport a l’emprenedoria, el creixement econòmic i les ciutats intel·ligents. En total tindrà una partida de 90 milions d’euros, que, segons la tinenta d’alcalde, “hauran d’impactar a totes les àrees de la casa” i es pretén que tinguin un efecte multiplicador i arrossegui més inversions.

Emprenedors i ciutat intel·ligent, les dues partides més grans

L’Ajuntament ha decidit destinar 35 milions a invertir en l’ecosistema emprenedor de la ciutat. Aquí Recasens ha posat com a exemples el suport a l’economia digital de la ciutat i a les empreses que treballen en la Internet de les coses. També serviran per potenciar les iniciatives que impulsa regularment el Barcelona Growth Center del 22@. L’altra gran partida de 35 milions d’euros servirà per impulsar la ciutat intel·ligent, la millora dels serveis públics urbans i l’aplicació de la Internet de les coses en la mobilitat i el turisme.

10 milions d’euros aniran destinats a fer créixer el programa Barcelona open challenge, una crida internacional perquè empreses locals i internacionals proposin solucions tecnològiques a diferents reptes plantejats per la ciutat. Recasens ha manifestat la intenció d’acabar creant una unitat de compra pública especialitzada en solucions innovadores. Els cinc milions d’euros restants aniran a la creació de partenariats internacionals amb altres ciutats que tinguin plantejats reptes semblants als de la capital catalana.