foto: Vicente Zambrano

L’Ajuntament de Barcelona ha creat una distinció, que s’atorgarà anualment, per reconèixer la trajectòria d’aquelles entitats i institucions de la ciutat que tinguin 100 anys o més i una acreditada trajectòria vinculada a Barcelona.

Les entitats que compleixin els requisits i ho desitgin podran presentar la seva sol·licitud a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona entre el 17 de maig i el 17 de juny. Hauran d’estar inscrites o inscriure’s al Fitxer d’entitats i acompanyar el tràmit d’algun document acreditatiu que verifiqui l’antiguitat de l’entitat i d’una justificació de la seva trajectòria vinculada a la ciutat.

Un cop valorades les sol·licituds, el Plenari Municipal n’aprovarà la concessió en sessió abans de finals d’any. Posteriorment se celebrarà a l’Ajuntament l’acte de lliurament, que tindrà lloc pels volts de Santa Eulàlia, quan les entitats rebran la placa i diploma que les distingeix com a entitats centenàries de la ciutat.

Una ciutat amb llarga tradició associativa

Barcelona té una llarga tradició associativa i compta amb associacions i centres vinculats al món de l’esport, el lleure i la cultura que fa més de 100 anys que estan arrelades a la ciutat i que poden sol·licitar aquest reconeixement. Aquesta nova distinció és compatible amb la resta de medalles que atorga la ciutat en reconeixement de la tasca o de la destacada trajectòria de persones o entitats de la ciutat.