La bombolla del lloguer repercuteix també en el lloguer d’habitacions. Segons el web immobiliari Idealista, en l’últim any la demanda ha augmentat un 78 % i Barcelona és líder pel que fa al preu. La ciutat se situa com la més cara de tot l’estat, ja que de mitjana s’hi demanen 426 € al mes de lloguer. La segueixen en el rànquing Palma (384 €), Madrid (377 €) i Sant Sebastià (363 €).

El creixement de la demanda ha anat acompanyat d’un increment dels preus, que en el cas de Barcelona és dels més significatius. L’agost del 2016, de mitjana es demanaven 368 € al mes per habitació, mentre que aquest estiu el preu ja és de 426 €. Això és un encariment del 15,8 %, que contrasta amb el registrat a l’altra gran capital de l’estat, Madrid, amb un augment del 6,8 %. Segons les dades d’Idealista, el 18,6 % de l’oferta d’habitacions és a Barcelona, pel 34,9 % de Madrid.

Els llogaters d’habitacions ja no són només els estudiants

El perfil de la persona que comparteix pis fa temps que s’ha diversificat i ja no correspon només al de l’estudiant universitari que necessita un habitatge durant el curs. La majoria dels que comparteixen pis tenen més de 30 anys. En el cas de Barcelona, l’edat mitjana és de 31 anys.