pis compartit

Barcelona és actualment la ciutat més cara de l’estat espanyol per compartir pis, amb un preu de mitjana de 575 euros mensuals. Ho diu un estudi de Fotocasa, que estableix que Madrid ocupa la segona posició del rànquing, amb 527 €/mes, seguida de l’Hospitalet de Llobregat amb 459 €/mes. En el cas de Barcelona, només durant l’últim any el preu del lloguer dels pisos compartits ha pujat un 25 %. A l’altre extrem hi ha la ciutat de Salamanca, com la més barata de l’estat, amb un preu de 272 €/mes.

Catalunya, la comunitat autònoma més cara per compartir pis

Per comunitats autònomes, l’estudi també posa de relleu que Catalunya és la comunitat autònoma més cara de l’estat per compartir pis. Aquí el preu mitjà per habitació és de 545 €/mes. En segon lloc hi ha Madrid amb 503 €/mes, i el País Basc, amb 420 €/mes. Tancant el rànquing hi ha Castella-la Manxa, on el preu és el més barat de l’estat, amb 245 €.

Rendir-se de viure a Barcelona: quan els preus i el ritme de vida no compensen
La Victòria i l’Arnau han deixat la ciutat cansats del cost de l’habitatge i amb ganes de trobar més tranquil·litat a la rodalia

En el cas de Catalunya, a més, el preu de compartir pis s’ha encarit un 73,8 % respecte al de fa set anys, el 2015. Llavors llogar una habitació en un pis compartit costava 314 €. Si ho comparem amb la mitjana estatal, compartir pis costa una mitjana de 440 €/mes, un 66 % més que el 2015. “Estem davant del major encariment del preu de les habitacions dels pisos compartits des que Fotocasa té registres”, asseguren des de la immobiliària. Fotocasa atribueix aquests preus a la manca d’oferta que ha provocat que el preu del lloguer hagi arribat a “màxims històrics”.

El perfil, nois joves d’entre 18 i 35 anys

Pel que fa al perfil de persona que comparteix pis, l’informe detalla que majoritàriament són joves d’entre 18 i 35 anys que volen emancipar-se, però no poden per l’augment del preu del lloguer.