L’alcaldessa, Ada Colau, ha destacat que l’ISE Barcelona 2022 (Integrated System Europe Congress) —que se celebrarà del 10 al 13 de maig al recinte firal de Gran Via— és “un congrés estratègic” per a Barcelona perquè “coincideix amb l’ecosistema propi de la ciutat”. Ho ha dit en la recepció que l’Ajuntament ha ofert als organitzadors de la principal fira audiovisual del món, amb qui s’ha brindat perquè el certamen creixi a la ciutat.

“És molt més que un congrés, és un estímul per a la ciutat i l’ecosistema audiovisual”, ha afirmat Colau, que ha afegit que la principal fira audiovisual del món és “un motor per desenvolupar talent i atreure empreses”. L’ISE aterra a Barcelona després de 16 edicions a Amsterdam. L’any passat se’n va fer una edició reduïda per la pandèmia, però per a aquest 2022 es comptarà amb 800 expositors, 150 conferenciants i més de 28.000 assistents registrats.

Segons l’Ajuntament, Barcelona concentra el 62 % de les empreses del sector audiovisual a Catalunya, amb prop de 14.500 persones ocupades. En la recepció als organitzadors de l’ISE, Ada Colau ha destacat que “Barcelona és capital del sector audiovisual” i s’ha compromès a seguir impulsant aquest sector i millorant les infraestructures. En aquest sentit, ha recordat el projecte per crear a Palo Alto un espai dedicat a la creació i experimentació audiovisual

“Gràcies per ser amb nosaltres”

En l’acte hi ha intervingut també el director general de l’ISE, Mike Blackman, que ha agraït el suport de Barcelona al congrés. Ha recordat que fa quatre anys que van comunicar que el certamen vindria a la ciutat i que malgrat el parèntesi de la pandèmia “som aquí”. Blackman ha destacat iniciatives com la de Palo Alto perquè les empreses puguin “créixer a Barcelona i amb l’ISE” i ha tancat el discurs amb un “moltes gràcies” en català.