La Vinya del Senyor fa 20 anys que va obrir al Born, just davant de l'església de Santa Maria del Mar. En aquest establiment hi ha fins a 400 referències diferents de vins d'arreu del món. Precisament per destacar la singularitat de locals com aquest ha nascut Barcelona Born Gourmet. RAMON PARELLADA, fondista "Facilitar una mica doncs dir, escolteu hi ha aquest forn, aquest negociant de vins, aquests cafès, aquestes fondes i aquestes tavernes. També dels nous, no cal que siguin històrics, dels nous que es van establint, que interpretin aquestes ganes de fer-ho bé." 12 restauradors del barri són els precursors d'aquesta iniciativa que busca també distanciar-se d'un tipus d'oferta gastronòmica que s'ha implantat a la zona. EVA VILA, responsable de la Vila Viniteca "La intenció era que tornés la gent d'aquí i que no anés a altres llocs, que també estan molt bé, però poguessin fer una miqueta de visita cultural a la ciutat i poguessin gaudir d'establiments amb qualitat, amb productes molt bons. Som bastants locals que fa molts anys que hi som, moltes generacions aquí i volem que tornés el client nostre d'aquí." La resta de comerciants de la zona estan satisfets amb aquesta iniciativa, ja que creuen que és positiva per a la imatge del barri. MAGDA DOMINGO, presidenta de l'Associació Botiguers Born "Qualsevol cosa beneficia a tots perquè d'alguna manera ve gent al barri. Aquí és un barri molt turístic, però també ve gent de Barcelona i llavors, el fet que facin tantes coses ens descobreix també a d'altres, que potser, no ens havien descobert." El grup de restauradors que estan sota aquesta marca identificativa d'establiments gurmet esperen que s'hi afegeixin més establiments. L'únic requisit que demanen és que els productes que ofereixin siguin de qualitat.
La marca Barcelona Born Gourmet (BBG) vol recollir l’essència del barri, del qual destaquen que va ser centre econòmic i social de la Barcelona dels segles XIII al XV, on arribaven espècies i productes de tot el món. Segons el cuiner i actual president del Grup Sagardi, Iñaki López de Viñaspre, la iniciativa vol “reivindicar l’alta qualitat i singularitat de les propostes gastronòmiques (…) d’un barri on s’ubicava l’antic mercat central d’abastiment de la ciutat”, l’actual Born Centre Cultural, durant anys en desús.
Sota el segell BBG hi figuren establiments com La Vinya del Senyor, Bar Ángel, Euskal Etxea Taverna, Sagardi BCN Gòtic, Vila Viniteca, Oaxaca i 1881, entre altres restaurants, tavernes, bars, vinoteques i botigues gurmet. També s’han afegit a la proposta els xefs Oriol Rovira, Fermí Puig i el pastisser Oriol Balaguer, que recentment ha obert un espai dedicat a la xocolata al Born. S’ha creat a més una aplicació mòbil en què els usuaris poden conèixer suggeriments de tots aquests establiments, com ara degustacions, amb l’objectiu de mantenir i potenciar l’encant d’una zona amb una nombrosa presència de turistes i molt freqüentada també per locals.