La febre per les manualitats no és una moda passatgera i amb el temps ha anat a més. La fira va fer els primera passos a la rambla de Badalona, amb el nom de Fil, paper i sucre durant dos anys, el 2011 i 2012. Evident Events, l’empresa que organitzava l’esdeveniment, assegura que l’espai es va fer petit i que la fira tenia la necessitat de créixer. L’organització va trucar a la porta de Fira de Barcelona, que casualment havia elaborat un estudi de tendències que recomanava muntar un festival de manualitats, expliquen des d’Evident Events. Així es va gestar el primer Handmade Festival Barcelona, dedicat als creatius o els manetes, que s’inaugurarà a finals de mes.

La fira es dividirà en quatre grans àrees temàtiques. Hi haurà l’especialitat del fil, probablement la més tradicional i que es basa en les agulles, les màquines de cosir, el “patchwork”, o labor de retalls, i els patrons. La moda de l’autoconfecció o “handmade”, però, va més enllà i exhibirà altres especialitats com el paper i les tècniques de l'”scrapbooking” (muntatge d’àlbums) o “decopatch”, que serveixen per decorar àlbums. Un espai dedicat a la cuina amb els productes i les tècniques per fer cervesa artesana, pa o pastisseria creativa, com els famosos cupcakes. I l’altra gran temàtica serà la dedicada al bricolatge i la jardineria, per a tots aquells que s’atreveixen a restaurar mobles, dissenyar taules amb palets o els qui converteixen la terrassa en un hort urbà. Fins i tot hi haurà una àrea dedicada a bodes “handmade”.

100 cursos d’autoconfecció

El món creatiu dóna molt de si, tant que només en tres dies s’han programat un centenar de tallers de diferents especialitats. Els creatius podran aprendre a fer cupcakes i fundes per a mòbils, instal·lar-se un hort urbà a casa o conèixer els secrets per elaborar un bon còctel.

La fira també acollirà un mercat de dissenyadors i concerts d’homenatge a Elvis Presley i a The Beatles a la plaça de l’Univers. L’entrada al festival costarà 10 euros i estarà obert al públic de 10 a 20 h.