L’Ajuntament de Barcelona posarà a disposició de la ciutadania 100.000 Bonus Consum més després que la primera remesa d’aquests vals de descompte de 10 € s’hagi esgotat. Per això, el consistori hi aportarà un milió d’euros més que se sumen als tres milions del primer paquet. Els nous Bonus Consum es podran descarregar al web bcnmarket.barcelona a partir del 20 de desembre i es podran bescanviar fins a finals d’any.

El Bonus Consum és una iniciativa per fomentar el comerç de proximitat després de la crisi de la covid. Es tracta d’un val de 10 euros de descompte que es pot fer servir en compres iguals o superiors a 20 euros en botigues, hotels i restaurants de Barcelona adherits a la iniciativa. Un total de 1.700 establiments s’hi han sumat. A l’octubre, l’Ajuntament va activar 280.000 vals, dels quals 217.000 ja s’han gastat i n’hi ha 62.300 més de reservats.

L’èxit ha fet que els vals s’acabin abans d’hora. No ens podíem quedar aquí i en posem 100.000 més per arribar a Nadal”
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

“En volem més l’any que ve”

Les associacions de comerciants han aplaudit la iniciativa del Bonus Consum i asseguren que ha ajudat a reactivar les compres. Des de la Fundació Barcelona Comerç, Salva Vendrell considera que és “la millor campanya que ha fet l’Ajuntament de Barcelona” i ha avisat el govern municipal que “l’any que ve us en demanarem més”. El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha demanat “reestudiar la fórmula” d’una iniciativa que “ha vingut per quedar-se”.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que, si funciona, la voluntat del consistori és repetir la iniciativa “en funció de la disponibilitat pressupostària”. Collboni ha dit que l’Ajuntament ha fet un esforç econòmic en aquesta campanya de Nadal amb 6 M € entre els Bonus Consum i la il·luminació dels carrers.

Com aconseguir el Bonus Consum?

Els Bonus Consum es poden reservar al web bcnmarket.barcelona. Cada val tindrà una caducitat de 15 dies. Quan es fa la reserva (cal posar nom, DNI, correu electrònic i telèfon), l’usuari rep un codi QR que ha de mostrar a la botiga per rebre el descompte. Només es pot fer servir un val per compra, tot i que cada usuari pot reservar fins a tres Bonus Consum. Si no s’ha bescanviat durant els 15 dies de validesa, el val caduca.

Un dels objectius del Bonus Consum és també el de promoure el bcnMarket, la plataforma en línia del comerç de la ciutat. Fins ara ja s’hi han sumat 4.200 establiments.