La Barberia Jaume és un negoci singular de l’Antiga Esquerra de l’Eixample amb gairebé 100 anys d’història. El local no ha patit gaire modificacions i part del mobiliari encara és original.

Un salt en el temps

Entrar a la Barberia Jaume és com fer un salt en el temps, amb les butaques de barber originals i una trona per als més petits que, amb gairebé 100 anys, encara fan servei. Quan va obrir hi havia quatre butaques i tres empleats. Van viure èpoques bones, però també moments de dificultat, com quan el negoci va ser col·lectivitzat i van haver d’anar a treballar a un altre barberia situada a Muntaner amb Còrsega. Després de la guerra, però, van tornar-hi.

Vincle familiar

El Jaume Palós va fer d’aprenent amb el seu pare durant 11 anys. D’ell no en va rebre només l’ofici, sinó també la història de l’establiment. Li va explicar que el primer propietari va ser el Sr. Eladio Arias, que la va obrir l’any 1925 amb un altre soci. La va regentar fins que l’any 1966 la va agafar el seu pare, fins aleshores un empleat més, i hi va estar al capdavant fins que es va jubilar. Com a curiositat, recorda l’anècdota que durant anys tots els empleats es deien Jaume.

El negoci no té continuïtat

El Jaume recorda que en aquest establiment hi ha passat tota la vida. Quan el seu pare va agafar el negoci l’any 1966, la família es va traslladar a viure a l’habitatge que hi ha rere la botiga. Ell tot just tenia tres anys i explica que els clients eren gairebé com de la família.

El negoci no seguirà quan ell es jubili, ni el seu fill vol seguir amb l’ofici ni és possible fer més subrogaments del local.