JORDI BAIGET, conseller d'Empresa i Ocupació "Tots volem un turisme de qualitat que no es basi tant en el nombre de turistes que ens visiten sinó també com ens visiten, com gasten, quina és la despesa que fan al nostre país, i amb això jo crec que ens hi podem posar d'acord, i per tant la resta és parlar. Hi ha determinades decisions que es prenen de manera unilateral, que més que ajudar en l'entorn global, poden perjudicar, i això és el que hem d'evitar."

Baiget ha afirmat que l’encarregat de legislar sobre la taxa turística a Catalunya és el Parlament. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que volen “fer un turisme més sostenible i de qualitat, no basat en el nombre sinó en el nivell de despesa”, però ha advertit al consistori que algunes decisions unilaterals “poden perjudicar més que no pas beneficiar l’entorn global”.

Les declaracions de Jordi Baiget són una resposta al plantejament que va fer l’Ajuntament fa uns mesos, sobre la possibilitat d’aplicar una taxa turística als creueristes que arriben a la ciutat. Precisament, la notícia no va ser ben rebuda entre les companyies de creuers, que van rebutjar la possibilitat d’aplicar aquest nou impost.