El regidor d’Energia, Eloi Badia, no ha dubtat a dir que si Gas Natural i Endesa no s’han presentat al concurs per adjudicar el subministrament elèctric de la ciutat, “no és perquè no hagin pogut, sinó perquè no han volgut fer-ho, i és molt legítim però en cap cas es pot imputar un plec que el que diu és que s’ha de complir la llei catalana”. Es tracta d’unes afirmacions que ha completat assegurant que “nosaltres tampoc no volem companyies que no tinguin aquesta sensibilitat i compromís.”

L’endemà que se sabés que el Tribunal del Contractes Públics havia paralitzat el concurs, el govern municipal ha volgut deixar clar, així, que tiraran endavant amb el procés “fins al final” per tal de combatre la pobresa energètica. Un camí en el que diuen sentir-se acompanyats per la resta d’administracions catalanes.

Badia també ha volgut remarcar que el subministrament elèctric municipal està garantit, malgrat que el contracte actual s’acaba el 25 de març i ja no es pot prorrogar. En aquest sentit, ha explicat que si el procediment obert s’allarga iniciaran un conveni negociat amb les empreses del sector per veure quines poden oferir un servei de millor qualitat mentre no es pugui completar la licitació.

Pel que fa a l’oposició, el Partit Popular reclama la redacció d’un reglament a banda de la llei que aclareixi com s’ha d’aplicar. Esquerra demana rigor i considera que el govern hauria d’haver previst la possibilitat d’una impugnació.