Barcelona elimina papers de la contractació

El Govern va establir noves mesures per controlar l’efecte de l’aturada de les activitats i serveis no essencials. Una de les més importants és la moratòria de sis mesos sense interessos que s’aplicarà als autònoms i empreses.

En el cas dels autònoms, aquesta moratòria s’aplicarà a les quotes del maig al juliol. Això implica que l’Estat no retornarà la quota del mes de març, sinó que, a més, els autònoms hauran de pagar la quota de l’abril, segons ha publicat el portal Civio, que s’ha fet ressò del decret llei publicat pel BOE. El que poden fer tant empreses com autònoms és demanar un aplaçament del pagament del deute amb la Seguretat Social entre abril i juny. En aquest cas, l’Estat preveu aplicar un interès del 0,5 %.

Qui pot demanar les moratòries?

Els autònoms que vulguin accedir a les moratòries hauran de comunicar-ho durant els primers 10 dies dels terminis d’ingrés. La Seguretat Social ha previst un termini de tres mesos per concedir o no la moratòria. En l’ajornament es poden incloure les quotes de març, només en els casos que es concedeixi el cessament d’activitat per causes relatives al coronavirus.

Les empreses podran demanar la moratòria per a les quotes d’abril

En el cas de les empreses, sí que podran demanar la moratòria d’aquest mes d’abril i es preveu que la mesura es pugui aplicar fins al mes de juny.