Les administracions de loteries de la ciutat informen que s’ha aturat la davallada de vendes de loteria de Nadal dels darrers anys. A la Valdés, a la Rambla, també han crescut lleugerament les vendes. I el Pedro Fortuño, de l’administració de la plaça d’Urquinaona, ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies que les vendes van “una mica millor que l’any passat, com si l’economia s’hagués mogut una mica”. Però tampoc no ho assegura, perquè es podria deure al fet que l’any passat van vendre part de dos cinquens premis. El Josep Maria Lillo, de l’administració de la rambla del Poblenou, ha venut per finestreta pràcticament la mateixa loteria de Nadal que l’any passat, però ha guanyat un 1,5% de vendes amb la posada en marxa d’un portal per Internet.

La província de Barcelona està una mica per sota de la mitjana catalana i més encara de la del conjunt d’Espanya pel que fa a la venda de loteria de Nadal. Enguany, segons les estadístiques que s’han donat a conèixer aquest matí, cada barceloní s’ha gastat 46,46 euros, el 2,62% més que l’any passat, quan aquesta xifra va caure un 7,8% fins als 45,08 euros.

A tot l’estat, les vendes han estat de 2.472,6 milions d’euros, 52,29 euros per habitant, el 4,64% més que l’any passat. A Catalunya, s’han venut 359,7 milions, el 2,58% més, és a dir, que cada català s’hauria gastat 48,85 euros en loteria de Nadal. Però cal tenir en compte que la mitjana de la província de Lleida s’enfila fins als 127,36 euros per habitant, per l’efecte de La Bruixa d’Or, la famosa administració de loteries de Sort, que un any més ha venut, sobretot a través de la xarxa, més del 18% de la loteria d’aquest sorteig. Segons les seves dades, l’administració pallaresa ha incrementat enguany les vendes un 5% fins a superar els 40 milions d’euros.