Les previsions del Gremi de Pastisseria de Barcelona sobre la demanda de tortells de Reis es confirmen. Fa uns dies l’associació calculava que es menjarien un milió de tortells a Catalunya, una xifra lleugerament superior a la de l’any passat. Tot i això, les vendes s’han mantingut en molts establiments perquè no tenen capacitat per produir-ne més.

Els pastissers expliquen que, tot i que han notat un increment de la demanda, els recursos de moltes pastisseries “són els que són”. En aquest sentit, Josep Maria Roig, propietari de La Colmena, explica que no poden augmentar els forns o el personal. Tot i això, durant el dia de Reis, en aquest establiment esperen vendre uns 600 tortells.

A la pastisseria La Canal, la situació és molt semblant i expliquen que vendran la mateixa quantitat de tortells que en anys anteriors, però calculen que s’acabaran abans. De fet, dimarts ja es van poder veure algunes cues en diverses zones de la ciutat i aquest dimecres encara s’han fet més llargues.

Tortells més petits per les restriccions

La mida dels tortells més venuts, però, és més petita arran les restriccions en les reunions de Nadal. A La Colmena afirmen que si habitualment venien, per exemple, 30 tortells de la mida més gran, aquest any en seran 5. Però han notat un augment en la demanda dels tortells per a 4 o 6 persones.

El de massapà, el més demanat

Tot i que els darrers anys ha augmentat la demanda de tortells alternatius ––els fets sense sucre, amb nata, amb crema o de brioix, entre d’altres–, el de massapà continua sent el rei dels tortells.