Desenes de persones, convocades pel Sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs, s’han concentrat des de primera hora d’aquest dilluns davant del número 84 de la rambla Prim per evitar el desnonament d’un home de 65 anys amb una malaltia crònica que viu en un pis de la Sareb amb la seva família. Els veïns finalment han aconseguit aturar-lo, i el sindicat ho ha celebrat a les xarxes socials.

Es tracta del primer intent de desnonament del Rafael i la seva família amb presència de la comitiva judicial, tot i que amb anterioritat la propietat havia intentat fins a quatre vegades executar-lo.

Un 40 % de discapacitat reconeguda

Segons ha explicat el Sindicat d’Habitatge en un comunicat, el Rafael va ser diagnosticat fa quatre anys de set edemes cerebrals, que li fan prendre mediació diària per alleugerir el dolor, però que en cap cas presenta possibilitats de curar-se. Afirmen que tot i que té un informe favorable dels Serveis Socials i un 40 % de discapacitat reconeguda, la Sareb ha decidit continuar amb el llançament.

Les entitats socials diuen que la situació és “indignant” i denuncien que la Sareb (el “banc dolent”), acumula un deute públic de més de 35.000 milions d’euros i que a més continua creixent. Per això, des de principis d’any diferents moviments en defensa de l’habitatge han creat la campanya “El pla Sareb”, en què demanen la regulació de tots els pisos d’aquest banc i la seva expropiació perquè passin a formar part del parc públic d’habitatge de la ciutat.