Una cinquantena de persones convocades per la PAH han aconseguit frenar el desnonament d’una dona al carrer d’Ermengarda, al barri d’Hostafrancs. Segons denuncia l’entitat, tenia un informe de vulnerabilitat. La concentració ha començat a les 10 h i el desallotjament s’ha acabat aturant per manca d’efectius policials. Els Mossos d’Esquadra han marxat abans que hi arribés la comitiva judicial.

Contracte de lloguer social

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca explica que l’afectada, la Maribel, va signar l’any 2016 un contracte de lloguer social amb el Deutsche Bank, després d’haver lliurat l’habitatge en dació en pagament. Els nous propietaris, l’empresa Placerville Invest, SLU, “es neguen” a renovar-li el lloguer i aquest dimarts s’enfrontava al desnonament.

Informe de vulnerabilitat

La PAH denuncia que l’ordre de desallotjament ha tirat endavant malgrat que l’afectada té un informe de vulnerabilitat i afirma que “el poder judicial s’ha posat al costat dels especuladors, fet que incompleix la moratòria antidesnonaments del govern de l’Estat”. De fet, aquest desonament estava previst per al mes de març, però es va ajornar per la moratòria.