Diverses persones s’han concentrat des de primera hora del matí al carrer del Bisbe Laguarda, número 9, al barri del Raval. L’objectiu era evitar el desnonament de la Lyn, una dona gran que viu amb una altra persona adulta i amb un informe de vulnerabilitat acreditada. Finalment, ho han aconseguit.

Es tracta, però, d’un ajornament de 10 dies, fins que els afectats trobin una alternativa d’habitatge. De fet, el dia 29 d’octubre n’hauran d’entregar les claus. Des del sindicat d’Habitatge del Raval, però, afirmen que si no aconsegueixen un altre lloc on viure, seguiran aquí.

Segons han explicat les entitats en defensa de l’habitatge, la propietat de l’immoble s’ha negat a negociar res. El Servei d’Intervenció en situacions de Pèrdua de l’Habitatge i/Ocupacions (SIPHO) explica que tampoc no ha volgut acceptar el programa Reallotgem. En aquest cas, les persones afectades pel possible desnonament paguen un lloguer social i la resta del cost l’assumeix l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Diversos desnonaments programats

Aquest dilluns hi havia programats diversos desnonaments a Ciutat Vella. Segons ha explicat el regidor del districte, Jordi Rabassa, hi havia previstos set llançaments, tres dels quals s’han pogut aturar prèviament.

Alguns, però, han tirat endavant i per això s’han convocat concentracions. El desnonament programat al carrer de Sevilla, número 41, s’ha aturat de forma momentània. Els afectats són una parella que viuen de relloguer en una habitació. El problema va ser que la persona que llogava el pis va marxar i ells es van quedar a l’habitació i van ser denunciats per impagament. Han arribat a un acord amb la propietat i tenen tres dies per trobar una alternativa i un lloc on anar a viure.

Pel que fa al desnonament previst al carrer de Salamanca, també ha quedat aturat. Segons les entitats, la propietat ha acceptat adherir-se al programa Reallotgem. La família afectada és una parella amb tres fills, dos dels quals menors d’edat.