(ACN / redacció) Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest divendres al matí per aturar el cinquè intent de desnonament d’una família de l’Eixample, concretament al carrer de Roger de Flor número 209. Finalment, el llançament ha quedat paralitzat fins al 20 desembre. La convocatòria per donar suport als afectats l’havia fet el Sindicat d’Habitatge de Gràcia amb el suport del Sindicat de Llogateres, així com la PAH Barcelona.

La família que es volia desnonar està formada per en Carlos i la seva mare, de 72 anys. La nova propietat (el fons Rontzerius) va comprar la finca el 2017 i es va negar a renovar els contractes que s’acabaven, així, la majoria dels 28 pisos del bloc ja s’han buidat i reformat.

Informe de vulnerabilitat

L’últim desnonament que es va aturar a la finca va ser el febrer del 2019, quan un centenar de persones es van concentrar per evitar el llançament de la Nancy i la seva família, que van aconseguir mudar-se a un pis de la taula d’emergència. Molts dels procediments judicials en marxa s’havien aturat per la pandèmia i ara s’estan reactivant. Segons el Sindicat de Llogaters, cada cop queden menys veïns a la finca. En el cas del Carlos i la seva mare, el sindicat afirma que tenen informe de vulnerabilitat. Demanen poder negociar un lloguer social.