L’oferta gastronòmica de menjar ràpid a Barcelona suma un local a partir d’aquest divendres. S’inaugura el segon establiment de Little Caesars a Barcelona, després que al setembre n’obrís el primer al carrer de Sants. El nou local de la tercera cadena de pizzes més gran del món s’instal·la al passeig de Colom. Actualment Little Caesars ja és present a 25 països. De fet, es considera la competidora directa de McDonald’s.

A la inauguració hi han assistit la regidora de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín i alguns dels responsables de la companyia a Espanya, que es va fundar l’any 1959 a l’estat nord-americà de Michigan.

Pizzes i menjar ràpid a Barcelona

Els establiments de menjar ràpid, habituals als Estats Units, van aterrar a Barcelona a la dècada dels 70. El primer restaurant el va obrir la cadena Pokin’s i estava situat a la plaça de Francesc Macià. Es va inaugurar l’any 1978 i va suposar una gran novetat.

Des d’aleshores, els locals de menjar ràpid no han parat de créixer a Barcelona i se’n troben especialment al centre de la ciutat. Els productes d’aquests tipus d’establiments, però, sempre han estat en el punt de mira.

Un estudi de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona assenyala que gairebé el 40 % dels locals de Barcelona ofereixen productes poc o gens saludablesEls autoserveis són la categoria més present entre els punts de venda amb predomini d’aliments no saludables. La segona categoria és el menjar ràpid , “take away”, on es ven hamburgueses, frankfurts, pollastre fregit, pizza o kebab.

La disponibilitat d’aliments de baixa i molt baixa qualitat és més elevada al districte de Ciutat Vella, i als barris més turístics de l‘Eixample, Sants-Montjuïc i Gràcia.