ADOLF ROMAGOSA, gerent de Port 2000 "Ha sigut una primera visita en què hem pogut explicar què és el port, què fa, hem pogut compartir inquietuds sobre temes mediambientals, sobre la mateixa gestió del port." SONIA CARRASCO, membre de l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible "El senyor Romagosa és gerent d'una empresa privada que té jurisdicció pròpia i el que volem és una municipalització del port. Llavors hem vingut a escoltar-lo."

Representants del l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) s’han reunit aquest dijous amb Adolf Romagosa, gerent de l’empresa Port 2000, després que es posés en contacte amb ells després de les mobilitzacions sota el lema “Stop creuers”. Des de l’assemblea han dit que no el reconeixen com a interlocutor perquè creuen que s’hauria de municipalitzar el port i que continuaran demanant que s’hi limiti l’arribada de creuers.

L’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) han tornat a reclamar que es redueixi el trànsit de creuers ja que consideren que són un amenaça seriosa per a la salut pública, perquè emeten alts nivells de contaminació i residus, alhora que compliquen la mobilitat a la ciutat.

Arran de la manifestació de Stop Creuers del 8 de maig, en què l’assemblea va demanar la limitació de l’arribada d’aquests vaixells plens de turistes, l’empresa Port 200, que gestiona la infraestructura, va demanar fer una trobada per explicar la tasca que fa la infraestructura i acostar posicions, però els membres de l’associació s’han mostrat reticents i continuaran amb les seves reivindicacions.

A la reunió, que ha tingut lloc a l’Espai Social la Negreta, Romagosa ha convidat els activistes a fer una visita guiada per conèixer com funciona el port, però els membres de l’associació li han dit que, com que és el gerent d’una empresa privada, no el consideren un interlocutor vàlid.