El taller dels oficis tanca. Aquest espai és la botiga taller de l’Associació Artesans de Gràcia i després de gairebé cinc anys de funcionament ha decidit abaixar la persiana. El local, al carrer del Torrent de l’Olla, 87, va obrir amb l’objectiu de donar a conèixer els oficis i els productes que feien els artesans del barri. Tot i que l’artesania ha tingut més visibilitat que mai, això no ha estat suficient per mantenir l’espai viu.

L’associació diu que ha estat impossible assumir les despeses que implicava tenir El taller dels oficis obert. Maria Dolors Just, presidenta de l’entitat, explica que “ho hem provat tot”, fins i tot un Verkami, però no va funcionar. “El que em fa contenta és que aquí s’hi posarà una botiga taller d’enquadernació, hi haurà com una mica una continuïtat”. De fet, un dels objectius de l’associació és sumar nous artesans que s’hi han instal·lat al barri a formar part del col·lectiu i, d’aquesta manera, poder seguir construint nous projectes.

Activitats per ensenyar els oficis

Durant gairebé cinc anys, a l’espai s’han fet activitats per donar a conèixer els diferents oficis. “S’hi han fet tallers, demostracions, xerrades el que passa que no han estat suficients, però sí que tenim una bossa de contactes important i hem donat visibilitat, això sí que sabem que, per aquesta banda, ho hem aconseguit”, diu la presidenta. Ara, la voluntat és continuar treballant, perquè els oficis no es perdin en un barri on encara hi ha diferents tallers artesans. De fet, fa gairebé 25 anys de l’Associació Artesans de Gràcia i compta amb una vintena d’artesans.