L’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC) i el Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària recelen de la fórmula de compra publicoprivada de la Casa Orsola. A través d’un comunicat han qüestionat que implica un “precedent preocupant”. Creuen que pot generar “inseguretat jurídica” per als propietaris perquè poden veure’s “forçats” a despendre’s de les finques davant la pressió de l’Administració.
Una compra que genera “inseguretat jurídica”
En declaracions al betevé directe, Lorenzo Viñas, president del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida, també ha apuntat que la compra vulnera el marc jurídic i crea un “precedent perillós” perquè s’ha adquirit un immoble sobre el qual la justícia ja havia dictaminat les ordres de desnonament: “S’hauria d’haver adquirit abans de les sentències, s’ha actuat tard”, ha destacat.
En aquesta línia, ha qüestionat que aquesta opció de compra sigui l’habitual a partir d’ara: “És així com afrontem l’habitatge a Barcelona? Pensem que no”. I ha demanat un pacte d’estat per abordar les estratègies d’habitatge.
Acusen l’Ajuntament d’haver “cedit al xantatge”
En un comunicat, els API i agents de la propietat apugen el to contra l’Ajuntament, el qual acusen d’haver “cedit al xantatge de determinades associacions”. Afegeixen que amb aquesta operació el Sindicat de Llogateres aconsegueix “la seva victòria, transformar un immoble sense problemàtiques de vulnerabilitat en habitatge públic, blanquejant l’operació de l’Administració a través de la participació d’una entitat que admirem com és Hàbitat3”.
El comunicat el rematen amb una afirmació contundent: “Aquest cas deixa una lliçó clara: el mercat immobiliari a Barcelona es troba cada cop més condicionat per la ingerència política i la manca de garanties per als propietaris”.
