DAVID RIBA, president d'Apartur "És una mesura que s'ha pres per motius electoralistes perquè com que tenim les eleccions d'aquí a uns mesos i hi ha hagut fets aïllats i no representatius del nostre sector que ens han fet molt mal, l'Ajuntament per evitar queixes dels seus adversaris polítics ha optat per la tranquil·litat."

Apartur s’ha manifestat en contra de la congelació dels pisos turístics a la ciutat de Barcelona en 9.606 apartaments, una mesura que ha anunciat aquest divendres el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives. El president d’Apartur, David Riba, ha denunciat que és una decisió “oportunista” motivada per “raons polítiques” i sense “fonaments tècnics”. Des de Barcelona FM, Riba ha lamentat que el consistori els acusi “de manera indirecta dels problemes que hi ha a la ciutat amb el turisme” i ha manifestat que ho considera “un càstig excessiu” que condemna el sector al “creixement zero”.

Per tot això, la patronal del sector ha demanat al consistori que obri “diàleg”, reconsideri la situació i convoqui una Comissió d’Habitatges d’Ús Turístic per planificar conjuntament “l’evolució dels apartaments turístics pels pròxims anys”. Riba ha reclamat valentia al consistori perquè “no doni l’esquena a una “activitat creixent” a la ciutat. En aquest sentit, Apartur ha assenyalat en un comunicat que “existeixen informes d’Urbanisme que preveuen la possibilitat de concedir noves llicències en funció de les diferents densitats” dels barris barcelonins. I ha puntualitzat que els perfil de turista que fa ús dels apartaments  “fan despesa en el comerç de proximitat”.

La patronal del sector ja va denunciar al mes d’abril la primera suspensió cautelar de llicències de pisos turístics, que afectava només alguns barris de la ciutat. En aquella ocasió, Apartur va alertar que una moratòria en aquests termes podia fer créixer, encara més, els pisos turístics il·legals.