Escolta aquesta notícia

(ACN) La directora general d’Apartur, Marian Muro, s’ha mostrat “segura” que l’Ajuntament de Barcelona “no cometrà l’error” d’acabar amb els 10.000 pisos amb llicència per a ús turístic a la ciutat l’any 2028. Muro afirma que si la ciutat vol ser “internacional”, “oberta”, atraure inversions i “consolidar-se com a hub tecnològic a Europa”, ha de poder continuar disposant d’aquesta oferta.

La directora general d’Apartur qüestiona que l’administració pugui treure una “llicència sense caducitat” i lamenta que es vulgui assenyalar el sector del lloguer dels pisos turístics per la manca d’oferta d’habitatge. “Precisament, Barcelona és l’exemple al món de la regulació dels habitatges turístics”, afegeix la directora general de la patronal.

“No té cap sentit”

Per què no suprimim les llicències de taxis per evitar la contaminació i anem tots caminant? O per què no suprimim totes les llicències de comerç i de restauració per fer habitatges? Per tant, no té cap sentit“, reflexiona Muro, que també es pregunta per les activitats que es desenvolupen en principals o primers i segons pisos de finques de propietat horitzontal i que també podrien destinar-se a l’habitatge.

Segons la directora general d’Apartur, l’anunci de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, de prohibir els pisos turístics a partir del 2028 ha despertat l’interès de la premsa internacional. Tot i això, es mostra convençuda que aquesta mesura no es durà a terme i reitera que hi ha 10.000 habitatges que són “totalment legals”. “No és factible”, sentencia.

Adeu als grans esdeveniments

Amb tot, si al final s’apliqués, Muro diu que Barcelona “ja es pot oblidar del Mobile, de l’ISE i de postular-se per determinats esdeveniments perquè no tindrà cap capacitat d’allotjament“. A més, destaca l’impacte sobre 40.000 llocs de treball i un 1,8 % del PIB.

Viatges exclusius a l’alça

Muro explica que el sector no té la percepció que la guerra aranzelària pugui afectar la visita de turistes americans i anticipa que el nombre de reserves són “iguals o millors que altres anys. I no ho dic des de la perspectiva únicament d’apartaments, sinó des de la perspectiva d’hotelera i, sobretot, de viatges molt exclusius: en aquests moments estan per sobre de l’exercici passat“.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a