Les associacions d’apartaments turístics clamen el cel per la possible pujada de la taxa turística que afectaria únicament el seu sector a Barcelona. La mesura, segons Apartur, suposaria un augment dels 0,65 euros actuals per persona i nit als 2,25 euros. El canvi es traduiria en un increment del 200 % de l’import.

L’augment de l’impost encara s’ha d’aprovar però està inclòs a l’acord de pressupostos que han pactat Junts pel Sí i la CUP per al 2017. Les associacions del sector creuen que la decisió és desproporcionada, discriminatòria, injustificada i arbitrària ja que equipara els apartaments turístics amb els hotels de luxe. Asseguren també que, si es confirma, la notícia afavoriria els pisos turístics il·legals. Per això diuen que sol·licitaran un dictamen previ de l’Autoritat Catalana de la Competència per analitzar si la mesura encaixa en la legalitat vigent. Si no així, denunciarien la Generalitat i reclamaran responsabilitats patrimonials.

Des del sector també lamenten que el govern no hagi dialogat abans amb ells.  Afirmen que l’executiu català s’havia compromès a no apujar els impostos ni a tirar endavant una decisió d’aquestes dimensions si no hi havia un consens general previ.

Augment també de la taxa per als creueristes

El projecte de pressupostos catalans per a l’any que ve també inclou una possible pujada de les càrregues impositives dels creuers. El govern podria gravar les parades de menys de 12 hores dels creuers a la ciutat que fins ara estaven exemptes de pagament. La taxa es xifraria en 0,65 euros per creuerista. Les embarcacions que estiguessin més de mig dia a Barcelona haurien de pagar 2,25 euros per turista a bord.