Veïns i comerciants del carrer d’en Roca volen omplir aquesta zona de vida. És el desig de molts dels veïns que veuen que la ubicació del carrer, darrere de la Rambla i del carrer de Petritxol, l’han convertit en l’espai escollit per alguns per fer activitats incíviques. La voluntat veïnal ja s’ha traduït en diferents accions: d’una banda organitzant activitats per a tots els públics i, de l’altra, posar color i imatges a les façanes dels establiments.

Aparadors amb història

Les portes de comerços i magatzems del carrer d’en Roca estrenen imatge. El disseny, consensuat entre veïns i comerciants, no respon a consideracions estètiques, ni busca ser un element identificatiu del comerç, sinó que explica aspectes de la història del carrer.

El coordinador del projecte municipal Aparadors més que façanes, Ignasi Sans, explica que “als vinils s’ha plasmat tota aquesta història que hi ha darrere del carrer i als plafons que hi ha de retolació. Així donem peu que la gent vingui i conegui una mica més la història d’aquest carrer”.

Suma d’esforços

L’acció forma part del projecte municipal Aparadors més que façanes, que vol dignificar carrers de la ciutat que tenen molts locals tancats. El projecte se suma a Roca en moviment, una altra iniciativa en aquest cas veïnal i comercial que treballa per recuperar el carrer.

Josep Clapés, farmacèutic del barri, assegura que “els fruits ja són molt evidents. La iniciativa està anant molt bé, està millorant moltíssim el carrer. Cada vegada hi ha més comerços que s’estan animant a obrir, el tràfic de gent també es nota”.

A partir d’ara, qui passegi pel carrer d’en Roca i miri amb atenció les  persianes i aparadors dels locals podrà conèixer millor la història d’aquest carrer del Gòtic.