Falten quinze minuts per a l'hora límit de tancament i algunes persianes comencen a baixar. A les sis en punt la majoria de comerços fan el que toca i pleguen. CARLA HERRERO, dependenta "Complim amb l'horari establert i tanquem a les sis, ja que obrim en diumenge almenys fer-ho bé." Però hi ha una minoria que continuen oberts. Al Portal de l'àngel comptem fins a sis botigues, les mateixes que van allargar diumenge passat. Al Passeig de Gràcia, en canvi, tot tancat. El motiu, agents de la Guàrdia Urbana han entrat als locals que no han respectat l'horari. L'amenaça de l'Ajuntament d'expedientar els comerços que incompleixin l'horari estabert no ha servit per impedir que alguns establiments continuin saltant-se la normativa. Caldrà veure que passa quan arribin les primeres multes. El respectin o no, als empresaris que tenen botiga a les zones més centriques coincideixen a criticar l'horari fixat els diumenges. Molts són partidaris d'allargar el tancament fins a les vuit de la tarda. INGRID PI, directora de La Formiga d'Or "El comerciant sap que a partir de les sis l'horari és millor. Si hi ha comerços que ho incompleixen, serà per necessitat, perquè la gent té ganes de treballar i de sortir de la crisi." ÒSCAR VÁZQUEZ, responsable de Miss make your sandals "La gent no obrirà perquè no li surten els números obrint de deu a sis, i l'Ajuntament dirà que podent obrir no obrim. En realitat és perquè marquen uns horaris que no tenen sentit." Des de Barcelona Oberta, que aplega els 11 eixos de les zones més turístiques, també defensen ampliar l'horari. GABRIEL JENÉ, president de Barcelona Oberta "No obrir a les deu del matí que la ciutat està buida i no tancar a les sis de la tarda que la ciutat està plena. És incongruent que, en un moment com ara, que veiem que la ciutat està plena de gent, de turistes i d'efervescència ciutadana, que les persianes baixin." A banda del debat reobert sobre l'horari en diumenge, alguns botiguers han assegurat que les vendes han anat millor que fa una setmana.

El nou horari comercial permet obrir els diumenges d’estiu de 10 del matí  a sis de la tarda a 17 barris de la ciutat, els que registren més afluència de turistes. Aquesta mesura ha tingut una bona acollida a les botigues del centre de la ciutat on s’han obert pràcticament tots els comerços, sobretot al portal de l’Àngel, Portaferrissa i passeig de Gràcia. Moltes comerciants no només estan a favor d’obrir els diumenges sinó que volen que s’ampliï l’horari i proposen tancar a les vuit del vespre.

Diumenge passat algunes botigues van aprofitar la gran afluència de compradors i van allargar l’horari passades les sis de la tarda. Avui a les 19 h la situació al portal de l’Àngel s’ha repetit amb la majoria de botigues tancades però amb algunes d’obertes i plenes de gent.

l’Ajuntament ha informat que els no respectin l’horari de tancament els diumenges d’estiu s’arrisquen a ser sancionats. El regidor de comerç, Raimond Blasi, ja ha anunciat que s’obriran expedients però que també es reforçarà la comunicació perquè no hi hagi cap dubte pel que fa als horaris.