Aquest divendres ha estat el primer dia en què les benzineres han començat a aplicar els descomptes en els carburants aprovats pel Govern espanyol. N’hi ha algunes, però, que no han pogut obrir. Segons ha explicat el vicepresident de l’Associació d’Estacions de Servei de Barcelona, Ramon Puigfel, no han pogut adaptar el sistema informàtic a les bonificacions, que són de 20 cèntims per litre.

El preu del gasoil i la gasolina, més barats a partir d’aquest divendres amb la nova bonificació

Puigfel critica el poc marge de temps que han tingut les benzineres per adaptar-se al canvi i creu que els haurien d’haver deixat, com a mínim, 15 dies. Un dels problemes, segons diu, és que tècnicament no es tracta d’un descompte sinó d’una bonificació i ha de quedar reflectida en el tiquet de compra. Alguns dels establiments han optat per fer-ho de forma manual.

Preocupació per haver d’avançar els diners

Un dels principals neguits dels encarregats de les benzineres és haver d‘avançar els diners de les bonificacions. Des de l’Associació d’Estacions de Servei de Barcelona celebren que el formulari habilitat per Hisenda ja estigui funcionant correctament i esperen que els diners que es sol·licitin s’ingressin aviat, tal com ha assegurat el Govern espanyol. Ramon Puigfel alerta que no els correspon “fer de pulmó financer d’Hisenda”.

On són les gasolineres més barates de Barcelona? Consulta el preu de la gasolina avui

Problemes en algunes estacions de Repsol

El primer dia de descomptes ha començat amb cues i problemes en algunes estacions de Repsol pel col·lapse del sistema informàtic a l’hora d’aplicar la bonificació a la benzina. La incidència s’ha allargat diverses hores. Repsol, però, evita parlar de col·lapse i afirma que el que ha passat “és un problema puntual” pel gran volum de clients d’aquest divendres.