MARIA CAMPUZANO, Aliança Contra la Pobresa Energètica "Fa molts mesos que estem collant l'Ajuntament de Barcelona perquè faci aquest pas endavant. // Sobretot valorem molt positivament que hagin fet l'anunci que aquestes companyies realment no tenen intenció de complir amb la Llei 24/2015 sobretot perquè no la reconeixen. Una llei que s'ha impulsat des de la ciutadania."

L’Ajuntament va amenaçar ahir de sancionar, “si no és a les bones, per la llei”, les companyies de llum, aigua i gas que tallin el subministrament a llars en situació vulnerable. Segons el govern municipal, els darrers mesos de negociacions no han servit per arribar a cap acord en matèria de pobresa energètica.

Gas Natural ha explicat que continuarà negociant amb l’Ajuntament per arribar a un acord, i que en cap cas no s’han tancat en banda. Però, des de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, Maria Campuzano manté que cap de les dues subministradores “no tenen la intenció de reconèixer ni complir la Llei 24/2015 contra la pobresa energètica, perquè sosté que “els surt més a compte que l’Administració es faci càrrec dels impagaments, tot i els beneficis milionaris que tenen”, ha conclòs.