Nissan fàbrica

L’Ajuntament de Barcelona insta Nissan a “mantenir el seu compromís corporatiu amb les fàbriques de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca“. Així ho demana en una declaració institucional, aprovada aquest dimecres en la Comissió de Plenari d’Economia i Hisenda amb el suport de tots els grups polítics municipals.

En el text, el consistori també reclama a la marca automobilística que prengui “en ferm tan aviat com sigui possible les mesures que permetin capgirar la situació actual, com l’adjudicació de la producció d’un model de vehicle nou”. La declaració s’adreça igualment al Govern espanyol, a la Generalitat i al Comitè d’Empresa de Nissan, a qui insta a “posar en marxa i coordinar les accions necessàries per iniciar un procés de negociació que permeti revertir la situació d’incertesa actual“.

L’Ajuntament, a més, referma la importància de la indústria de l’automòbil per a la ciutat i el compromís total amb la seva modernització. També expressa l’aposta pel foment de polítiques adreçades al manteniment del teixit industrial a la ciutat, especialment d’aquelles activitats que generen llocs de treball de qualitat.

Un espai adequat per a la producció de vehicles elèctrics

En el document, es defensa que l’àrea metropolitana de Barcelona disposa de totes les condicions des del punt de vista econòmic, industrial, digital i tecnològic per poder ser un espai adequat per a la producció de vehicles elèctrics. També s’hi recorda que la tradició d’un segle en la fabricació d’automòbils avala la ciutat per atendre ara les noves demandes del mercat en matèria de sostenibilitat i competitivitat.

La declaració institucional pretén intervenir així en el conflicte obert entre Nissan i el comitè d’empresa, que va iniciar una vaga ja fa més de dues setmanes. Alhora, vol sortir al pas dels rumors sobre la possibilitat que la multinacional japonesa pretengui tancar les plantes de producció que té a Catalunya i traslladar la producció a fàbriques de Renault.