El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i Barcelona Activa treballaran, a partir d’ara, de manera conjunta per oferir una nova cartera de serveis integrals a les persones que busquen feina i a les empreses que necessiten personal. L’objectiu és guanyar eficàcia, evitant duplicitats i oferint una atenció més propera a les característiques i necessitats del teixit productiu de la ciutat.

El nou model de polítiques d’ocupació vol posar l’usuari en el centre, oferir-li tot un ventall de punts d’atenció i de serveis i recursos que s’adaptin a les seves necessitats.  Al mateix temps, ha de servir per guanyar eficiència a l’hora de gestionar els equipaments, recursos i pressupostos que el SOC i Barcelona Activa destinen a lluitar contra l’atur a la ciutat.  Per dur-ho a terme, tècnics dels dos serveis analitzaran tant els sistemes d’informació i avaluació de les polítiques d’ocupació com els mètodes que s’utilitzen per orientar i fer intermediació laboral.

La col·laboració entre el SOC i Barcelona Activa no és, però, una novetat. Els dos organismes ja treballen conjuntament en el projecte Treball als Barris, que ofereix programes com la Casa d’oficis de l’espectacle, un programa d’inserció laboral per a menors de 25 anys que estan a l’atur. En total, actualment, hi ha dispositius a 12 barris considerats d’especial atenció i durant el 2016 aquest programa va atendre més de 2.200 persones, de les quals prop d’un 40 % han trobat feina.