L’Ajuntament de Barcelona demanarà a l’Estat que li traspassi la titularitat de la propietat del Centre de la Vila, ubicat a la Vila Olímpica del Poblenou (Sant Martí). Aquest és el compromís que ha assumit el govern d’Ada Colau en la Comissió de Presidència, després de la proposta feta pel Grup Municipal d’ERC. L’executiu municipal està disposat a incorporar la petició a l’agenda de negociació amb l’Estat, tot i que el regidor de Drets i Ciutadania, Marc Serra, ha advertit què caldrà la col·laboració de l’empresa concessionària per arribar a un acord.

De la cinquantena de locals que hi ha, només 17 estan oberts, cosa que fa pensar als possibles visitants que el centre està tancat. Segons els clients, si no fos pel supermercat i els cinemes el centre hauria tancat fa temps. El que es vol aconseguir amb el traspàs de la titularitat és revitalitzar l’espai.

El fet que sigui de titularitat estatal i que la seva gestió sigui a través d’una empresa mercantil dificulta poder arribar a un acord. […] Caldria una renúncia per part d’aquesta societat mercantil als beneficis futurs
Marc Serra, regidor de Drets i Ciutadania

ERC vol convertir-lo en un mercat municipal

Per a ERC, la recuperació d’aquest equipament és una de les assignatures pendents del govern. Aconseguir la gestió ajudaria a dinamitzar comercialment el barri i milloraria l’espai públic. Demanen que un cop sigui de la ciutat es reconverteixi en un mercat. Segons la republicana Elisenda Alamany, l’espai tindria la capacitat d’atracció de nous comerços al seu voltant”. Això, ha afegit, permetria incrementar l’oferta comercial de la zona i revitalitzar l’espai públic del barri.

El Centre de la Vila es va obrir l’any 1996, i té 18.000 metres quadrats dividits en quatre plantes, dues de les quals destinades a un aparcament públic amb 1.000 places.