L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat tres solars municipals a tres entitats perquè hi edifiquin 252 habitatges a preu assequible. L’adjudicació s’ha fet a través de l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) i ha recaigut en les cooperatives Fem Ciutat SCCLSERVIMcoop SCCL i la fundació Toda Ayuda.

Un dels solars està situat a l’avinguda de l’Estatut de Catalunya, 15-17, al barri de la Clota (Horta-Guinardó). En aquest cas, la impulsora és Fem Ciutat SCCL. La superfície edificable és de 2.483 m² i s’hi pot aixecar un edifici de 124 habitatges. El segon solar, de 665 m², s’ha adjudicat a SERVIMcoop SCCL i està ubicat al carrer Constitució, 49, al barri de la Bordeta (Sants-Montjuïc). S’hi podrà edificar un bloc amb 48 pisos. L’últim terreny és el que ocupa el número 126-128 del passeig de Torras i Bages, al barri de Sant Andreu de Palomar (Sant Andreu). S’ha adjudicat a la fundació Toda Ayuda i els 1.275 m² de superfície permetran aixecar un edifici de 80 habitatges.

La gran majoria d’aquests immobles es destinarà a la venda en dret de superfície per un termini de 75 anys, segons ha detallat l’Ajuntament. En altres paraules, un cop transcorregut aquest període, la propietat de l’habitatge deixaria de ser dels inquilins i passaria a mans del consistori. La resta de pisos, un 10 % aproximadament, seran lliurats a l’IMHAB perquè els gestioni directament com a lloguers.

D’altra banda, als baixos de tots els edificis s’hi ubicaran locals comercials, i una part d’aquestss també se cediran a l’IMHAB perquè els destini a usos comunitaris i municipals.