Homeaway vol presentar un recurs contenciós administratiu perquè considera que l’actuació del consistori és contrària a la legislació comunitària, ja que els responsabilitza per infraccions comeses per tercers. Portaveus d’Airbnb han explicat que també recorreran contra la multa, la qual els “entristeix” perquè volen ser part de la solució i contribuir a “deslocalitzar els visitants i els beneficis més enllà de les zones turístiques habituals”.

Des d’Airbnb consideren que la petició de donar les dades personals per part de l’Ajuntament suposa una violació de la llei de protecció de dades, i assegura que actualment ja comparteix regularment informació anònima sobre la seva comunitat, i es compleix així la llei de privacitat. La companyia defensa que les exigències per part del consistori van en contra la legislació europea.

Totes dues plataformes van recórrer contra la decisió i, de moment, no han pagat la multa. L’Ajuntament ja ha avisat que si no paguen, la sanció per reincidència pot arribar als 600.000 euros. Segons el consistori, la sanció és ferma, però al marge de la multa asseguren que l’objectiu és que les companyies canviïn d’actitud. En aquest sentit, la cinquena tinenta d’alcalde, Janet Sanz, va remarcar en roda de premsa aquest dimecres que “l’important és que aquestes plataformes web, però també la resta, col·laborin amb l’Administració i que ens ajudin a treballar contra aquesta activitat”.