L’acord signat pels 27 en què es proposa que es pugui viatjar a qualsevol país de la Unió Europea només amb el passaport covid, ha estat molt ben rebut per les agències de viatges. Segons el president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe), Martí Sarrate, aquesta normativa és bàsica per reactivar la indústria turística i el món dels viatges“.

El turista necessita confiança i seguretat

Per Sarrate, ara mateix, el més important és “que el client, el turista, obtingui seguretat i confiança sanitària i, en aquest sentit, el nou acord, encara que no sigui vinculant, és una gran idea. Que no hi hagi tantes restriccions per viatjar perquè la gent amb aquesta incertesa li costa prendre decisions”.

És important que el client, el turista, obtingui seguretat i confiança sanitària. El nou acord, encara que no sigui vinculant, és una gran idea. A la gent, amb aquesta incertesa, li costa prendre decisions per viatjar ”
Martí Sarrate, president d’ACAVe

Sarrate creu que, malgrat que encara hi ha països que demanen proves suplementàries a les persones vacunades, la nova normativa de la UE acabarà sent adoptada per tots els estats membres. “Encara que la norma no sigui vinculant, la majoria de països de la Unió s’acolliran a aquesta normativa. Això és fonamental perquè el que ha de primar és la unificació de criteris”.

El president d’ACAVe també apunta que la norma europea pot ajudar a reactivar encara més el turisme per Setmana Santa, prevista per al 10 d’abril.

Amb dosi de reforç el passaport no caduca

Un dels punts que cal destacar de la nova normativa europea és que a aquells que disposin de la dosi de reforç no els caducarà el passaport de la covid als nou mesos. De la mateixa manera, la Comissió Europea també explicita que aquest punt es podrà revisar i no descarta que també es puguin establir períodes de validesa als passaports que incloguin les dosis de reforç.