Enguany els festius de la Constitució, els dies 6 i 8 de desembre, coincideixen amb un dissabte i dilluns i s’escurça la festa a tres dies. Aquest és el motiu principal pel qual diuen des de les agències de viatges que han tingut un increment de reserves de viatges. Les preferències dels ciutadans per viatjar en aquestes dates són, com sempre, les grans ciutats europees: Berlín, Roma, París, Viena i Londres, i cada cop més també les ciutats que tenen reconeguts mercats de Nadal.

De cara a les festes de Nadal i Cap d’Any les sortides per vacances canvien una mica. Molts ciutadans, que tenen uns dies de festa, viatgen a destinacions més llunyanes. Són un clàssic els viatges a Nova York per veure la ciutat guarnida; descobrir com dóna la benvinguda a l’any nou Lapònia o Turquia, i també és habitual optar per buscar la calor a Santo Domingo, Mèxic o Tailàndia. Però hi ha un gruix important que preferiran fer turisme interior i que es refugiaran en poblacions de neu.

Segons l’enquesta que ha encarregat l’ACAVe, la previsió és que els resultats globals d’enguany seran un 7% superiors als de l’any passat, sobretot pels bon resultats de l’estiu, en què es van incrementar les reserves també un 7%. El sector es mostra, a més, optimista i creu que repetirà els resultats positius aquest 2015.