Un nou edifici per al Mercat del Bon Pastor

Després de quatre anys treballant en una carpa provisional, els comerciants del Mercat del Bon Pastor comencen a veure el final a molts mesos d’incomoditats. El nou equipament tindrà un espai per a unes 18 parades que conviuran amb un supermercat. Com a novetat, disposarà d’una zona d’aparcament públic per als compradors amb unes 70 places i també s’inclourà una zona de logística amb uns 1.000 m2 per al supermercat i uns 600 per als paradistes, aproximadament. A més, l’arquitecte Miquel Camps, de l’estudi AA25, explica que “s’incorporarà una zona de càrrega i descàrrega en un magatzem independent” que permetrà “reduir les males olors i el desgavell habitual que abans hi havia al carrer”.

El nou equipament pren forma a poc a poc i dels avantprojectes, projectes bàsics i els executius se n’encarrega AA25 Arquitectura & Instal·lacions, que treballa conjuntament amb l’Institut de Mercats, els paradistes i els veïns per consensuar l’avantprojecte. Es calcula que es presentarà cap a finals del mes de gener i que serà llavors quan es posarà a debat.

Més accessibilitat per al Mercat de la Vall d’Hebron

Després de la remodelació l’any 2009, l’estudi BAAS Arquitectura planifica una nova reforma del mercat: es milloraran els accessos de l’equipament, es crearà un espai per a instal·lar-hi un supermercat de 1.000 m2 i se’n reformaran l’aparcament i la façana.